Social Icons

Sunday, 16 September 2012

PENGALAMAN MENJADI BLOG SPAM



Assalamualaikum...

Harini aku ingin bercerita sedikit pengalaman aku apabila blog aku telah dilabel sebagai blog spam oleh google...Memang sangat sedeh bila jadi blog spam ni..Sebab kita xleh nak buat ape2 dah kat blog kita..even nak post artikel pon x boleh...

Memule memang la terkejut dan suspen..."apahal ni...tetibe google bagi amaran nak delate blog aku dalam masa 20 hari"....dupdapdupdap je rase hati..kalau deorang delate, habisla sume hasil karya aku ni.waaaa..

Aku pon dengan tenang dan konfiden request kat google mintak google review blog aku balik.. Janganla kejam sangat google..aku bertambah konfiden apabila encik google ni cakap kadang-kadang deorang tersilap sebab yang flag blog and view blog sume robot deorang, bukannya manusia.

Aku sangat yakin yang deorang memang tersilap categorize blog aku as spam dan block terus... Akhirnya selepas 24 jam aku request review, blog aku telah bebas.. Bebas untuk masuk semula ke alam maya..Sama-sama berjuang dengan penuh semangat!!!! untuk jadi blog terhebat sama seperti blog-blog lain..

tQ encik google...len kali jangan la bagi aku suspen macam ni lagi..Kus semangat!!

2 comments:

  1. wahhh..suspen bebenor entri ni..kena spam ye. hehehe baru dengar luahan macam ni. thanks sebab kongsi. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...tension tau ble kene mcm ni...Same-same..:)... Thanks juga sebab sudi membaca..:)

      Delete

 

Sample text

Sample Text