Social Icons

Wednesday, 12 September 2012

KELEBIHAN MEMINUM AIR KOSONG PADA WAKTU PAGI [AMALKAN]


Assalamualaikum semua..

Petang ni saya ingin berkongsi sedikit tips yang sangat berguna untuk meningkatkan kesihatan, stamina dan juga dapat menurunkan berat badan anda [kurus!!].. Bunyi macam interesting bukan? Mesti anda bayangkan tips ni macam sesuatu yang rumit [jog 10km,berbasikal 20km]... tapi sebenarnya tak... Sangat simple.

Tips ini telah diajar oleh trainer saya 3 tahun lepas. Beliau telah berjaya shaping badan beliau dengan mantap sekali. Rahsianya... Hanya dengan meminum air kosong selepas anda bangun daripada tidur setiap hari..[waktu pagi selepas subuh].Bangun sahaja daripada tidur, kumur-kumur mulut sikit dan minum 2-3 gelas air kosong.. Penting tau mulakan hari anda dengan minum air kosong.. Its like "flushing" away all bad things from your body.

Alhamdulillah, saya dah amalkan untuk lebih 3 tahun..Memang kalau tak sempat minum air kosong pagi-pagi rasa tak sedap badan dah. Energy semua hilang.

Apa kelebihannya...

1) Memberi keseimbangan kepada system limfa anda.Semua glands dalam sistem limfa anda dapat berfungsi
    dengan baik, memberi keseimbangan kepada jumlah cecair dalam badan anda dan juga dapat membantu
    melawan jangkitan kuman.

2) Dapat menjadikan kulit anda kelihatan cantik dan bersinar. Air dapat membuang segala toxin dalam badan
    anda dan menyebabkan kulit anda menjadi beseri-seri dan bersinar sepanjang hari.

3) Dapat menurunkan berat badan anda. Meminum 16 ounce air setiap pagi  dapat meningkatkan
    metabolisma anda sehingga 24% pada waktu pagi.

4) Dapat meningkatkan penghasilan cell darah merah dan juga cell otot.

5) Meminum air pada waktu perut kosong [waktu pagi] dapat membersihkan perut anda dan dapat
    memudahkan penyerapan nutrisi apabila anda makan selepas itu.

Hope anda semua dapat amalkan ye.. Ilmu yang baik ada manfaatnya jika kita sampai-sampaikan kepada orang lain... TQ.:)

3 comments:

  1. sebenarnya Rasulullah amat menggalakkan minum air kosong dlm kehidupan kita. so, amalkan sampai bila-bila.

    jom join http://www.khairilmazri.com/2012/09/ashadi-mencari-top-fans.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul tu...sepatutnya kita kena minum 2-3 liter air kosong sehari untuk maximum body performance..hope amalkan same-same..:)

      Delete
  2. betul3... kalo saya x sempat minum air kosong sebelum pergi sekolah pun rasa x bertenaga...

    ReplyDelete

 

Sample text

Sample Text