Social Icons

Thursday, 20 September 2012

IPOD TOUCH 5 MENGANCAM

Assalamualaikum..

Sejak bermulanya sem baru ni, aku tengok makin galak kawan-kawan aku membeli gadget-gadget terhebat di pasaran. Waktu di dalam kelas, masing-masing semua smartfon ataupun gadget di tangan. Masing-masing bertwitter dan ber fb. Kadang-kadang jeles jugak aku rasa. Bilalah aku boleh bli gadget ni. Bestnye kalau aku ada satu.

Aku pon mulalah mengusha gadget-gadget di pasaran, nak tengok yang mana sesuai dengan aku. Bagi aku yang penting mestilah murah (mampu milik) dan juga berprestasi tinggi. Usha punye usha, aku pon berminatlah dengan ipod touch 5 ni sebab kawan aku yang pakai ipod touch 4 cadangkan kat aku supaya membeli ipod. Dia kata ipod ni murah, kecil (senang nak bawa ke mana-mana) dan laju. Tapi, dia cuma takda fungsi telefon , yelah kalau nak telefon bli iphonelah.

so,aku nak share la spesifikasi die kat sini...

Height: 4.86 inches (123.4 mm)
Width: 2.31 inches (58.6 mm)
Depth: 0.24 inch (6.1 mm)
Weight: 3.10 ounces (88 grams)1

Wireless
  • 802.11a/b/g/n Wi-Fi (802.11n 2.4GHz and 5GHz)
  • Bluetooth 4.0
  • Maps: Location-based service4
  • Nike+ support built in5
 Display
  • 4-inch (diagonal) widescreen display with Multi-Touch IPS technology
  • Retina display
  • 1136-by-640-pixel resolution at 326 pixels per inch
  • 800:1 contrast ratio (typical)
  • 500 cd/m2 max brightness (typical)
  • Fingerprint-resistant oleophobic coating
Camera
  • 5-megapixel iSight camera
  • Autofocus
  • Tap to focus video or still images
  • Backside illumination
  • Hybrid IR filter
  • Five-element lens
  • LED flash
  • ƒ/2.4 aperture
  • Face detection
  • Panorama
  • HDR
  • HD video recording (1080p) up to 30 frames per second with audio
  • FaceTime HD camera with 1.2MP photos and HD video (720p) up to 30 frames per second
  • Video stabilization
  • Tap to control exposure for video or stills
  • Photo and video geotagging over Wi-Fi
  • Ps: Bagi aku kamera dia memang mantap.. Bulu idong pon boley nampak (hehe, gurau je)
Power
  • Built-in rechargeable lithium-ion battery
  • Music playback time: Up to 40 hours when fully charged
  • Video playback time: Up to 8 hours when fully charged
  • Charging times: Fast charge in about 2 hours (80% capacity), full charge in about 4 hours
Bagi aku ipod ni memang dah mantap, tapi ada satu kekurangan je. Dia takda fungsi 3G or 4G. Makna kata, tak boleh masuk sim kadlah. Cuma boleh guna wifi, so... aku pon terpaksalah membatalkan niat aku untuk membeli ipod ni sebab aku nak guna plan internet celcom.

Itu sajalah yang boleh aku kongsikan. Kepada kawan-kawan yang masih tercari-cari gadget yang sesuai untuk korang macam aku ni, bolehlah konsider ipod 5..:)



No comments:

Post a Comment

 

Sample text

Sample Text